New Orleans

line

logo
Babtiste Church
Treme Jazzband.
Klicka för att förstora

Pig
Restaurant Cochon.
Klicka för förstora

crawfish
Crawfish Boil.
Klicka för att förstora

Alligator
Alligators in the swamp.
Klicka för att förstora

orkester
Vaughans Jazz Club.
Klickaför att förstora

Spotted Jazz
Spotted Cat.
Klicka för att förstora

John Besh
Chef John Besh, Annika
och Piers.
Klicka för att förstora

annika_leah
Leah Chase och Annika.
Klicka för att förstora

Pascals
Restaurant Pascales
Manale.
Klicka för att förstora

Zydeco dans
Brunch med zydeco dans.
Klicka för att förstora

Home Euroguide


Resa till Louisiana, september 2011

Dag 1. Fredag 23 september
Flyg avgår bl.a. från Kastrup, men eftersom många vill ha andra reserutter, så bokar man själv sin flygresa. Efter ankomst till Louis Armstrong Airport ordnar vi transport till hotel Place D´Armes i Franska kvarteren. Vi firar ankomsten till N.O. på någon av de närliggande ostronbarerna. T.ex Acme.
ACME har en web camera så vännerna där hemma kan se när du beställer dina ostron.
www.nola.com/oystercam/

Dag 2. Lördag 24 september
För de som vill uppleva en ”Breakfast at Brennans”, så kan man göra det, på egen hand. Det är en sann mat- och lyx upplevelse. På vårt hotell finns annars gratis amerikansk ”continental” frukost, dvs kaffe och juice med buns och croissants. (Man kan köpa världens godaste bröd runt hörnet).
Frukosten intar man vid poolen eller på rummet.
Efter frukost håller Piers en högst personlig historielektion om New Orleans. Därefter gör vi en guidad tur till fots i de franska kvarteren. Vi slutar på Central Grocery Store och provar deras världsberömda Muffaletta. Det blir dagens lunch. Vi kopplar sen av med en Hurricane drink på Pat O´Brians patio.
Därefter fria aktiviteter tills middag som intas hos Frank Brigtsen (vid River Bend), som har fått James Beard Foundation Award för sin creole kokkonst. Han har jobbat både på Commanders Palace och hos Paul Prudhomme. Restaurangen ligger i en trevlig villa. www.brigtsens.com
Efter middagen fortsätter vi till Maple Leaf Music Bar eller till Mid city Rock and Bowl.

Dag 3. Söndag 25 september
Tidigt beger vi oss till Franklin Avenue Baptiste Church i de svartas kvarter för att lyssna på fantastisk gospel. Man förstår hur blues, jazz och soulmusik uppstod.
Klockan 13.00 samlas vi på Hotel Royal Sonesta för att begå Begue’s lyxiga Sunday Brunch med Mimosa champagnedrink därtill. Fullt med kockar som står och brassar läckra rätter till oss.
Fria aktiviteter på eftermiddagen. På kvällen tar vi oss med vår infödde guide Scott Hansen till Baccanal vid By Waters. Det är en vinaffär som i trädgården serverar fantastisk gourmetmat från ett utekök. Levande jazzmusik och god stämning.
Vi är de enda turisterna.

Dag 4. Måndag 26 september
Fria aktiviteter på förmiddagen.
Lunch intas på Cochon, som också erövrat James Beard Foundation Award. Köksmästaren heter David Link, och han serverar cajun mat på ett nytt modernare sätt med lokala råvaror. Hans nya kokbok är en bestseller. Han har även öppnat en cajun charkuteri-affär bredvid krogen.
www.cochonrestaurant.com
På eftermiddagen finns det tid för den som vill att ta en tur med hjulångare på Missisippi River, besöka jazzmuseum och andra museer efter separat förslag. Eller bara fånga den spontana gatumusiken på Jackson Square
På kvällen går vi till Frenchman Street och äter en riktig Soul Food Dinner på Praline Connection. Sen lyssnar vi på jazz och blues på Spotted Cat, som ligger bredvid.
Det finns fyra andra bra musikställen på samma gata.

Dag 5. Tisdag 27 september
På förmiddagen är det fria aktiviteter. Strax innan lunch tar vi spårvagnen genom uptown till Garden District och Commanders Palace, som var stängt i två år efter Katrina och har helt renoverats. Vi har reserverat bord kl 13.30.
Commanders Palace, som ägs av familjen Brennan, har fått alla amerikanska matutmärkelser man kan få. Man bör ha kavaj, men slips behövs inte. www.commanderspalace.com
Om man vill så promenerar man Magazine Street hem. Det finns många roliga affärer på vägen. Det finns även ett modernt prisbelönat museum om World War II i närheten. Väl värt ett besök. (John Besh har precis tagit över restaurangen )
På kvällen har Piers sin barrunda. Bland annat går vi till nyöppnade Sazerack bar på Roosevelt Hotel som gjorts om för en miljard kronor. Målet är att hålla ihop gruppen och hinna besöka fyra berömda barer tillsammans. Ännu har Piers inte lyckats.

Dag 6. Onsdag 28 september
En ledig dag utan någon fast agenda. Vi hjälper naturligtvis till med massor av olika tips. Den som vill gå på någon riktigt bra restaurang, så bör man boka bord tidigt. T.ex till restaurant August som fick James Beard Award år 2007. Det är den förnämsta krogen i John Besh imperium.
www.restaurantaugust.com
Man kan också vänta på ett bord till anrika Galatoires, som inte tar några bokningar sedan 1905.
www.galatoires.com

Dag 7. Torsdag 29 september
Vi ordnar en rundtur med egen buss i greater New Orleans. Vi visar även de områden som skadades av Katrina och Rita och Brad Pitts futuristiska husprojekt.
På vägen stannar vi till på nyöppnade Whole Food store och ser det fantastiska utbudet av matvaror. Otroligt inspirerande.
Lunch intas av var och en på stället. Sen går vår buss vidare genom Cajun Country och swampen till Lafayette, dit vi kommer på kvällen.
Det blir ett stopp under resans gång. Vi besöker en Factory Outlet Mall där man kan  fynda kläder till hela släkten. Och även köpa en extra Samsonite för att få plats med fynden.
www.tangeroutlet.com/gonzales/directory
På vägen till Lafayette stannar vi till på Craw Fish Town eller Prejeans för att äta cajun food. Vi bor på Fairfield Inn & Suites.

Dag 8. Fredag 30 september
På fredagen morgon ger vi oss ut i sumpmarken tillsammans med riktiga cajunfiskare som talar 1700-tals franska.
Vi kan få se alligatorer och ett fantastiskt fågelliv i detta märkliga vattenlandskap.
Vi skall även besöka den berömde naturfografen Greg Guirard i hans hem ute i swampen.
Efteråt äter vi en sen lunch på Poché's Market, Restaurant and Smokehouse. Riktig slow food. Tillbaks till Lafayette kan man antingen hänga med Piers på shopping eller med Annika till Acadiana Village - ett slags cajun Skansen.
På kvällen har vi förslag på många bra restauranger. Randolph´s danskrog för den som orkar. Ruth Chris Steakhouse med USA bästa biffar finns också i närheten.

Dag 9. Lördag 1 oktober
Nästa morgon startar vi väldigt tidigt för att köra till Café des Amis i Breaux Bridge där man under brunchen spelar och dansar Zydeco så svetten den lackar.
Breaux Bridge är Kräftfestivalens hemvist. Det finns även en mängd antikaffärer och loppmarknader.
Vila eller mer shopping på eftermiddagen. På kvällen åker vi till Charley G's restaurant som är en flott och modern creole restaurang där den unga kvinnliga köksmästaren Holly Goetting vunnit många priser. Bl.a som årets Chef i Louisiana 2008.
Mycket spännande mat och fin service. Deras crab cakes är vida berömda.

Dag 10. Söndag 2 oktober
Hemresa. Upp tidigt för att åka till flygplatsen i NOLA och påbörja resan hem till Skandinavien dit vi kommer tidigt på måndag morgon svensk tid.

Pris 17.900:-, exkl flygresa (vi kan hjälpa till med bra alternativ).
Inkluderat i resans pris:
Transporter till respektive hotell, Bussutflykter i N.O. och cajun country,
Transport Lafayette till N.O t/r. Logi i dubbelrum (9 nätter), Atchafalaya Swamp Tour
3 middagar, 5 luncher plus lite annat smått och gott.
Två experter att hålla i handen.
Exklusive drycker och tips.
Vill man ha enkelrum tillkommer kostnad.

Resan beräknas på 10 personer.
Programmet kan (kommer att) ändras efter resenärernas egna önskemål och aktuella intressanta aktiviteter.
Vi är lyhörda. Vi kan ordna så att man får vara med och jobba i restaurangköket hos bl.a Paul Prudhommes på K-Pauls eller August.
För något år sedan ordnade vi ett bröllop.
Vill ni fiska, så ordnar vi det. Skjuta alligatorer är svårt. Man måste ha licens.

Klädsel:
Vädret kan växla snabbt i Louisiana. Tunna regnkläder kan vara bra att ha. Men det kan också bli jättevarmt och soligt.
Vissa av restaurangerna kräver kavaj, men inte slips.

Reseledare Annika Hallsvik och Bengt Piers Boreson.
Researrangemang till NOLA sedan 1984.

Information:
Euro-Guide AB
Telefon: 042/134 135
e-mail: cajun@euroguide.se

Till början av sidan

line
Euro-Guide AB | Tel. +46 42 134135 | Mobil Bengt +46 708 342455 | Mobil Annika +46 708 3424 77 | info@euroguide.se